Monday, 3 August 2015

HANTU MUSANG KING

´
  

Perhhhhhhh Sedap tak????terliur tak???? meleleh tak????



puasnya aku makan...syawal ni kiranya dah 3 x aku pelahap musamg king ni...
hanya disini..port yang terbaik..

SOON HUAT 
jalan menuju ke taman dagang 


sebiji dah cukup...
sblm ni sekilo Rm29 now naik dah Rm32
tp tak kisah..asal kepuasan tu aku dapat...


aku tak suka bawa balik rumah...
lebih selesa makan kat sini teruss..
yummy!!!



yang ni Musang King


pekena air kelapa pulak...jenuh kencung kuat hahaha
tak renti kencing aje



sila kann..sila kann.hehehe
kbaiiii..tata..tataaa

Saturday, 18 July 2015

IFTAR RAMADHAN 2015 HOTOT GENG

´

 tak berapa banyak pic yg dapat di snap sebab sini agal gelap sikit hanya bertemankan cahaya lampu tiang elektrik hehe



time ni ramai yang tak datang lagi sebab jalam jem giler masa ni ada yang datang lepas waktu maghrib huhuhu 
aku yang datang terawal sekali hahaha


tarzan & kermit ambil peluang kenal kenalan kikiki


cup cake by asraf yang sgt meletopss gitu..gebu giler...

aku masak nasi tomato yang betul2 berdugaan ...
biar la rahsia dugaan nya tu hahaha...

ada yg bawa sambal udang petai
brownies 
apa lagi buah anggur
hehe next gathering kami buat open house Raya ...
semua dalam perancangan ...coming soon...tata

Sunday, 23 November 2014

DWARF HOTOT LOVE U SO MUCH -- MY BUNNY XIAN

´

Hye all...
kenalkan ini adalah haiwan peliharaan aku yang terbaru" rabbit "
aku boleh dikatakan amat..amat..amat sayang sangat bunny ni..
serius.. hehe

ok nama dia.. xian
baru umur 9 bulan
antara baka rabbit yang menjadi tumpuan ramai kerana kecomelan dia yang ketot sebab tu la baka dia dinamakan DWARF HOTOT
antara baka yang diiktiraf oleh ARBA 



 Xian ni doe.. so aku perlu cari buck .. tak baik tau biar dia sekor2 itu namanya kejam hehe

tapi kat malaysia ni susah nak dapatkan buck baka ni..
jadi aku pejam mata mengimport terus buck dari negara mat salleh US..
nampak bunyi macam serius kan.. tapi memang aku serius bab kalau dah sayang ni... sanggup belanja besar untuk pastikan ia selamat selasa dan bahagia....

insyaAllah nama pun dah bagi untuk buck ni..
aku namakan Joe JUNIOR akan sampai ke Malaysia bulan 12 ni



yang ni aku bawa xian ke pusat sains negara semalam 23hb Nov 2014 buat sekian lamanya aku bawa dia ke pameran binatang..

dia jumpa ramai kawan2 kat sini.. aku pun tumpang sekaki dapat kenalan dengan ramai pencinta arnab kat sini..
memang best ada program macam ni
 



 apa yang uniknya baka dwarf hotot ni.. tengok mata dia..
ada eyeliner sekeliling mata dia...
dan putih pada seluruh badan dia..
saiznya tak la besar..dan memang sesuai sangat jadi binatang kesayangan kita..




harga??
harga pasaran masa kini..
yang aku beli ni Rm 250 masa tu umur 4 bulan

yang buck aku import tu aku beli agak mahal sikit
Rm 1500 
 
 yang ni pula aku kenalkan mama Isabel hehe
isabel ialah adik beradik kepada Xian.. tuannya nama Intan
kami berkenalan disebabkan xian dan isabel..
best sgt jumpa ramai kawan baru bila ada minat ni...

untuk korang yang minat rabbit jugak
boleh masuk ke group ARNAB COMEL
situ boleh la jumpa aku dengan ramai lagi pencinta arnab yang baka lain...



Update 29 january 2015

Lama sungguh saya tak update mengenai  family Xian yang baru ni
Banyak tau cerita yang baru....

Sekarang ni xian ada seekor lagi kawan betina nama dia kami letak sebagai Tuty...
Dah pin beranak pada 22hb jan 2015....
Dengan pasangannya Kermits
Ada anak 3 ekor lagi gemok2....


Yang ni pic masa first day lahir merah merahkan... hahaha geli masa nak pegang time ni..takut terkopek kulit la...

Tapi tuty pandai jaga anak...ni kali kedua dia beranak...
Dan kali ni dia nampak berisi dan happy berbeza daripada waktu saya ambil dia masa mula2 tu...

Agak kurus dan bulu tak cantik...


Tadaa... la ni tuty dah cantik bulu pun kemas...
Tengok la sebab saya agak cerewet bab pemakanan depa semua ni....

Cakap pasal tuty luoa pulak nak tunjuk anak Xian...

Xian beranak pada 14hb january 2015
Xian lahirkan 2 ekor baby saja tapi yang hidup hanya sekor je....

Day 1


Tadaaaa days 15 comel tak??? Hehe

UPDATE 12 JANUARY 2015

hye all..hari ni rajin nak update pic anak anak bulus saya yang teramat comel ni...


Omei tak...hehehe...
Omei kan....

Meh perkenalkan dari belakang sekali yang nakal tu satu satunya kumbang dalam bunga...
Saya namakan dia ethan..

Yang sederet dari belakang..
Molly anak si Xian..
Tengah .. melly anak tuty
Dan depan tu yang lentik extra vaganza eyeliner tu namanya Sakura....

Hrmmm...seronoknya tengok dorang membesar dengan montelnya...

Tapikan minta maaf penuh page kita dengan soalan jual tak rabbit2 comel ni??
Hahaha.... yg ni tak jual ya sayang...

InsyaAllah next bacth saya akan buat booking order...
Harga yang cantik dan berpatutan akan saya lihat...
Siapa cepat dia dapat ya...
Sebenarnya sedih jugak bab2 nak kasi kat org lain...
Huhuhu..so sy akan tgk mana yg serius nakkan my rabbit ni...saya akan lepaskan..


Taraaaa.... gayatnya mama....
Opsss lupa bagi tau.. hari ni umur omei2 ni  baru 28 hari untuk Molly dan yang 3 ekor tu 22 hari

Best tau time skrg tengok depa lompat2 jatuh golek2 hahaha....

Terapi minda sebenarnya...
K bai nnti saya akan update lagi .. 

Saturday, 9 August 2014

RESEPI BIHUN SUP UTARA CKIN AZIZAN

´



Cerita Ahad lepas...
Baru sempat share pic...
Resepi??
Dibawah ni...
style saya...tak tau la utara sangat ke tak..hehe

Bahan bahan

bihun
kunyit hidup/serbuk/pewarna kuning telur
air

Celur bihun sepertu biasa dan angkat

bahan sup

daging batang pinang 1kg
tulang rusuk 1/2 kg
perut 1/2 kg
Buah pelaga 4 biji
bunga lawang 5
bunga cengkih 5
kulit kayu manis 1
bawang besar 1 labu diketuk
bawang kecil 10 biji dihiris
bawang puteh 1 labu
halia diketuk 2 ibu jari
kiub lembu 3
air asam jawa
limau nipis 1 biji
air untuk rebusan
Serbuk Lada hitam

caranya

didihkan air separuh periuk
lepas didih masukkan daging perut dan tulang
masukkan halia yang diketuk bersama sedikit garam
biar mendidih
kemudian baru masuk air lagi separuh biar penuh periuk
masukkan bawang besar dan bawang putih yang diketuk tadi
masukkan kiub lembu tadi
didalam kuali lain tumis bawang kecil dan rempah tumis tadi hingga naik bau
dah selesai masukkan dalam periuk tadi
kemudian buarkan mendidih..masukkan perahan air asam jawa dan sedikit jus limau nipis
Letakkan serbuk lada hitam
Kemudian rasa..kalau tak cukup garam masam boleh tambah kan secukupnya..

dah siap bab sup

Bahan hiasan

daun sup
daun bawang
lobak manis
tauhu goreng
kacang tumbuk

Bahan cili sambal

cili kering blender 10 sudu
gula secukupnya
air asam jawa
bawang kecil 1 biji dihiris

caranya...

tumis bawang kecil hingga naik bau
masukkan cili blender hingga naik minyak
masuk gula dan air perahan asam jawa
tumis sampai likat...
dah kaut masuk mangkuk

Actually kin masa buat ni main masukkan je ikut kaya hati...so malas nak menyalin resepi..tu amnik masa lama nak tulis hehe...

cuba la ye..kalau sedap boleh jamu pada tetamu time open house..

Saturday, 12 July 2014

SERAI MATIKAN AKAR KANSER [PENGALAMAM SAYA SENDIRI ]

´


Ok Kin nak Share sikit...
Apa yang kin pernah ada dulu..
Now alhamdulillah tak da dah...

Ini dipanggil Right fimrial Cyst...
Berada dalam rahim kin tanpa kin tahu ye.
Tanpa rasa sakit...tau2 dia wujud disitu....

Sesetengah org akan jadi lebih besar..mungkin dia fikir itu lemak..atau mmg dia gemuk...
Namun..
ia adalah Cyst...

Semenjak itu..
Kin mula jaga dan sayang setiap anggota badan kin...
Kerana semuanya tuhan beri tanpa ada spair untuk diganti

Jalan terbaik...
Akarnya harus dimatikan..
Doc just bantu kita tanggalkan benda alah ni atas dasarnya saja...
Logiknya akarnya still ada..
Ibarat pokok yg dipotong akarnya still boleh hasilkan tunas pokok yang baru kan??






Minuman penawar cancer/ketumbuhan

Tanda awal jika ada ketumbuhan bila minum jus ni
area saraf yg ada ketumbuhan akan berdenyut melawan

Tanda positif kita dpt matikan cancer

[ http://anizyn.blogspot.com/2010/06/khasiat-serai.html?m=1 ]

Share dari pengalaman sendiri
Harap membantu

Tak semua ubat/kepakaran doctor dapat selamatkan nyawa kita...

Kadangkala kita terleka hingga lupa dan tiada yakin diri atas anugerah tuhan depan mata...
Langkah terbaik
Kin amal minum serai...


Caranya..
Serai 3 ikat
Pandan satu genggam
Gula batu seketul
Rebus semua diatas

Nak minum perah limau kasturi dan gula jika mahu..kin tak ambik..

Dan minum seperti air suam..pagi sampai malam setiap hari...
Sesuai juga untuk kids...

Selamat mencuba semua
Assalamualaikum

Saturday, 28 June 2014

RAINBOW COOKIES/BISKUT LIDAH KUCING

´
RAINBOW COOKIES / BIKUT LIDAH KUCING
PERASA : LAICI
ISI LEBIH TEBAL

HARGA             : RM 23
KANDUNGAN : 45 PCS

PENGHANTARAN ; SELURUH MALAYSIA VIA POS LAJU
                                 : FREE COD 2 BOX KEATAS UNTUK SEKITAR   
                                   SHAH ALAM /AMPANG/KL








                               whatsapp untuk tempahan 
                                          018 22 88 917

MOZALA MRS916 KLASIK DIBUKA UNTUK TEMPAHAN SETIAP HARI

´
MAZOLA KLASIK
RAMUANYA DIADUN SECARA KLASIK..
KACANGYA DIGORENG TANPA MINYAK DAN DIBUANG KULIT
KURANG MANIS DARI PASARAN YANG SEDIA ADA

HARGA          : RM 22
KUANTITI     : 50 BIJI

PENGHANTARAN  ;  POS LAJU SELURUH MALAYSIA
                                  :  FREE DELIVERY COD 2 BOX KEATAS
                                     UNTUK LOKASI SHAH ALAM /KL/AMPANG












                                               UNTUK TEMPAHAN SILA WHATSAPP
                                                                    018 22 88 917